Snooker.pl - oficjalne forum PZSiBA

Snookerowe forum dyskusyjne strony www.snooker.pl
Teraz jest Wt, 28 wrz 2021 20:49

Strefa czasowa: UTC + 2




Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1220 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 49  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Cz, 30 cze 2005 23:54 
Offline
junior
junior

Dołączył(a): So, 30 kwi 2005 22:27
Posty: 29
156 punktów


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz, 30 cze 2005 23:55 
Offline
junior
junior

Dołączył(a): So, 30 kwi 2005 22:27
Posty: 29
2. Anthony Hamilton
3. Ze Stephenem Hendrym
4. Malta Cup 2005


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: ~~~~
PostNapisane: Pt, 01 lip 2005 0:40 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 05 lut 2005 18:25
Posty: 563
Lokalizacja: 300km => Warszawa | 300km => Berlin | 300km => góry | 300km => morze
PELE napisał(a):
Ile wynosi najmniejsza ilość punktów zdobyta przez jednego zawodnika w ciągu całego meczu do 5 wygranych (w fazie TV)?

11
PELE napisał(a):
Kto osiągnął ten "wynik"?

Mark King
PELE napisał(a):
Z kim grał w tym meczu?

John Higgins
PELE napisał(a):
W jakim to było turnieju?

Grand Prix Bournemouth '97

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt, 01 lip 2005 10:35 
Offline
pro
pro
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 02 maja 2005 13:47
Posty: 272
Lokalizacja: Gubin/Wrocław
Wampir1 :arrow: zadajesz kolejne pytanie :)

Może się ktoś jednak pokusi o odpowiedź na pytanie bonusowe? :D Ja teraz wyjeżdżam, ale niniejszym upoważniam MaŁą do podania prawidłowej odpowiedzi na pytanie bonusowe, jeżeli nikt nie odpowie :)

Papapa


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: ~~~~
PostNapisane: Pt, 01 lip 2005 14:14 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 05 lut 2005 18:25
Posty: 563
Lokalizacja: 300km => Warszawa | 300km => Berlin | 300km => góry | 300km => morze
W jakim kierunku jest czesane sukno na stole oraz na każdej z 4 band?

W celu używania poprawnej terminologi co do określania budowy i kierunków na stole przypominam, że:
dolna banda - to banda krótsza przy polu D
górna banda - to banda krótsza przy punkcie głównym (punkt czarnej)
lewa banda - patrząc od strony dolnej bandy, banda po stronie punktu bili zielonej
prawa banda - patrząc od strony dolnej bandy, banda po stronie punktu bili żółtej
Obrazek

...podejrzewam, że z samą powierzchnią stołu problemu większego nie będzie, ale problem może stworzyć samo czesanie band ;)




jeżeli poprawna odpowiedź się nie pojawi - podam ją równo tydzień po zadaniu pytania - czyli 8 lipca 2005 A.D.

_________________
Obrazek


Ostatnio edytowano So, 02 lip 2005 19:11 przez Wampir1, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt, 01 lip 2005 14:43 
Offline
challenger
challenger
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 30 maja 2005 14:11
Posty: 135
Sukno czesane jest w kierunku bandy górnej a sukno na bandach ... albo w kierunku przeciwległym do drugiej (do środka) lub tak samo jak sukno na stole a więc do górnej bandy :?

_________________
Snooker - "Wielki Sport, Wielcy Ludzie" :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt, 01 lip 2005 22:49 
Offline
Site Admin
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr, 19 sty 2005 23:06
Posty: 1134
Lokalizacja: Sosnowiec/Kraków
Bonusik PELEgo:
KAMPE Rune 62
POULLOS Antonis 91
razem 153 punkty

_________________
18916172425323340414849565764657273808188899697104105112113120122125129134140147 :mrgreen:
Problem z wywiadami polega na tym, że są ze mną przeprowadzane głównie po przegranych meczach - Gadam zwykle wtedy trochę od rzeczy przez pewien czas, a przez resztę dnia czuję się już całkiem inaczej.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt, 01 lip 2005 23:02 
Offline
master
master
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 21 lut 2005 22:40
Posty: 572
Lokalizacja: Warszawa
Implant - pięknie :lol:

Dodaj tylko wynik całego meczu :wink: - wtedy będzie kompletna odpowiedź. Niestety nie wiem, jaka nagroda przysługuje za pytanie bonusowe :?

Może satysfakcja? :roll:

Pozdrawiam:
MaŁa

_________________
"Kiedy rozum śpi, budzą się demony" ( Goya )


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So, 02 lip 2005 13:57 
Offline
Site Admin
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr, 19 sty 2005 23:06
Posty: 1134
Lokalizacja: Sosnowiec/Kraków
był to ostatni, 7 frejm tego meczu, więc 4:3

nagroda? - uśmiech Przemka w studio

_________________
18916172425323340414849565764657273808188899697104105112113120122125129134140147 :mrgreen:
Problem z wywiadami polega na tym, że są ze mną przeprowadzane głównie po przegranych meczach - Gadam zwykle wtedy trochę od rzeczy przez pewien czas, a przez resztę dnia czuję się już całkiem inaczej.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N, 03 lip 2005 1:14 
Offline
master
master
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 21 lut 2005 22:40
Posty: 572
Lokalizacja: Warszawa
Implancie to jest oczywiście prawidłowa i pełna odpowiedź :D

Mam pomysł na nagrodę :wink: Jeśli pozostali członkowie GTW się zgodzą, prześlę Ci decyzję na priva :D

Pozdrawiam:
MaŁa

_________________
"Kiedy rozum śpi, budzą się demony" ( Goya )


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ~~~~
PostNapisane: N, 03 lip 2005 21:06 
Offline
master
master
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 21 lut 2005 22:40
Posty: 572
Lokalizacja: Warszawa
Wampir1 napisał(a):
W jakim kierunku jest czesane sukno na stole oraz na każdej z 4 band?


Nie wiem, co na ten temat mówiono na kursie sędziowskim, ale mogę powiedzieć, co dziś widziałam :lol:

1. Sukno na powierzchni stołu i obie boczne bandy czesano od dołu ( czyli od pola D ) do góry.
2. Bandę dolną czesano w lewo, górną - w prawo ( patrząc od strony pola D ).

Czy było to prawidłowe czesanie? Nie wiem :twisted: Przypuszczam, że tak :wink: I jeszcze przecierali stół wilgotną ściereczką
:) A podczas czesania nad stołem unosiły się kłęby kurzu i kredy :wink:

To tyle, pozdrawiam:
MaŁa

_________________
"Kiedy rozum śpi, budzą się demony" ( Goya )


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: ~~~~
PostNapisane: N, 03 lip 2005 21:41 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 05 lut 2005 18:25
Posty: 563
Lokalizacja: 300km => Warszawa | 300km => Berlin | 300km => góry | 300km => morze
:mrgreen: hehe - gratulacje - tak myślałem że jeżeli komuś sięuda to pewnie Tobie ;)


...a jednak nie wszystko jest w internecie - co? :P


MaŁa - Twoja kolej.... .....proszę o łagodny wymiar kary

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N, 03 lip 2005 23:45 
Offline
master
master
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 21 lut 2005 22:40
Posty: 572
Lokalizacja: Warszawa
Nie lubię zadawać pytań, więc dla odmiany łatwa zagadka na wyobraźnię :wink:

Podczas "maratonu" w Ostrowie Wielkopolskim jeden z frejmów zakończył się wynikiem 22:2 :lol: Jak to jest możliwe przy normalnym przebiegu spotkania? ( czyli bez faulu, bez poddania partii itp. )

Niestety nie mogę sobie przypomnieć, jaki to był mecz, ale nie o to chodzi :wink:

P.S.
Wampirze - przypominam, że odpowiedź na zadane pytanie powinna być dostępna dla wszystkich. Wyjątek - zagadki na wyobraźnię :twisted:

_________________
"Kiedy rozum śpi, budzą się demony" ( Goya )


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: ~~~~
PostNapisane: Pn, 04 lip 2005 0:07 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 05 lut 2005 18:25
Posty: 563
Lokalizacja: 300km => Warszawa | 300km => Berlin | 300km => góry | 300km => morze
jeżeli frejm zaczyna się z mniejszą ilością bil na stole (bo np. cały mecz się za długo ciągnie)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn, 04 lip 2005 0:27 
Offline
master
master
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 21 lut 2005 22:40
Posty: 572
Lokalizacja: Warszawa
:twisted: Przypominam, że frejm przebiegał normalnie, więc również był komplet bil na stole :twisted:

_________________
"Kiedy rozum śpi, budzą się demony" ( Goya )


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn, 04 lip 2005 10:46 
Offline
junior
junior
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 04 gru 2004 13:59
Posty: 22
Najwyżej dostanę po głowie :P

Może to było tak: ten gracz co miał 2 na koncie, to rzecz jasna, wbił tylko dwie bile czerwone, a ten co miał 22...hmm może że wbijał kilka czerwonych naraz a po nich
wbijał żółtą?

Dziwne to pytanie trochę... :?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn, 04 lip 2005 10:49 
Offline
Site Admin
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr, 19 sty 2005 23:06
Posty: 1134
Lokalizacja: Sosnowiec/Kraków
a sekwens kolorów?

myślę, że mogł być kara od sędziego w postaci odebrania punktów

_________________
18916172425323340414849565764657273808188899697104105112113120122125129134140147 :mrgreen:
Problem z wywiadami polega na tym, że są ze mną przeprowadzane głównie po przegranych meczach - Gadam zwykle wtedy trochę od rzeczy przez pewien czas, a przez resztę dnia czuję się już całkiem inaczej.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn, 04 lip 2005 11:25 
Offline
challenger
challenger
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 30 maja 2005 14:11
Posty: 135
Może sędzia kazał zakończyć mecz przy stanie 22-2, ponieważ za długo trwał a losy meczu i tak były już roztrzygnięte :)

_________________
Snooker - "Wielki Sport, Wielcy Ludzie" :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn, 04 lip 2005 12:37 
Offline
pro
pro

Dołączył(a): Wt, 28 wrz 2004 19:06
Posty: 299
Lokalizacja: Płock
Tytułem wyjaśnienia: spekulowaliśmy sobie z MaŁą podczas turnieju, jak frejm mógł sięzakończyć takim wynikiem. Ale tamten mecz służy tylko jako przykład. Odcinamy się od niego - nie rozpatrujemy go, tylko sytuację, czy jest możliwy taki normalny przebieg frejma, który zakoczyłby się wynikiem 22-2 (normalny czyli: bez fauli, bez ronnieosallivanowskiego poddania frejma (poddanie ferjma, gdy na stole jest za mało punktów na odrobienie straty jest normalne), bez rozpoczęcia mniejszą ilością bil, itp.)
A więc:
Jeśli nie jest możliwe, to dlaczego?
Jeśli jest możliwe, to w jaki przykładowy sposób były wbijane bile, aby frejm mógł się zakończyć takim niskim wynikiem (prosimy o podanie krótkiego scenariusza)?

_________________
www.snookerworld.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Odp
PostNapisane: Pn, 04 lip 2005 13:14 
Offline
pro
pro
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 08 mar 2005 17:35
Posty: 289
Lokalizacja: bierze się zasada nieoznaczoności Heisenberga?
Gracz pierwszy wbija 15 punktów nie budując żadnego breaka do tego zieloną i brazowa - 7 punktów, gracz drugi wbija żółta, na stole zostaje 18 punktów przewaga 20. Gracz pierwszy poddaje partie.
Nie wiem czy dobrze ale chyba przebiego normalnego freama:)
Tylko że troche naciagane;)
Ps.W przypadku gdybym sie jednak nie pomylił:P To zadanie pytania zostawiam w "spadku" pierwszej osobie która go napisze:P Sam nie umiem zadawac pytan;P

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn, 04 lip 2005 21:15 
Offline
junior
junior
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 04 gru 2004 13:59
Posty: 22
Jeżeli to ma być bez fauli i poddawania "frejmów"- to znaczy ze ma być stół wyczyszczony do końca tak? Jeśli tak, to taki wynik byłby niemożliwy, bo już sam właśnie sekwens kolorów ma 27! a 22+2=24. Nie wspominając oczywiście o 15 czerwonych (niekoniecznie poprawianych kolorami).

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn, 04 lip 2005 22:39 
Offline
pro
pro

Dołączył(a): N, 26 cze 2005 20:47
Posty: 166
Lokalizacja: Warszawa
To możliwe. A na dodatek, całkiem prawdopodobne przy słabej grze obu zawodników bądź bałaganie na stole. Np. tak:

Gra na czerwonych: Józek wbija w sumie dwie gołe czerwone, Stasiek pozostałe trzynaście (po jednej). Chłopaki nie faulują (co jest chyba najmniej prawdopodobne z tego wszystkiego :) ). Zaczyna się walka na kolorach, emocje rosną... Stasiek prowadzi 13:2, ale Józek się nie poddaje, w końcu jeszcze na stole 27. I nadchodzi decydujący moment frejma - Stachu wbija TRZY bile, (np.) na niebieskiej stawiając snookera biednemu Józkowi. Stan meczu: 22:2 dla Staszka. 18 punktów na stole. Józio potrzebuje snookera, ale sam zastaje nieciekawą (dla niego) sytuację na stole. Nawet nie zaczyna brejka, zmiażdżony psychicznie przez swojemgo rywala tak niesamowitym brejkiem i poddaje frejm.

Proste, prawda? :)

_________________
daszczuk


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt, 05 lip 2005 21:17 
Offline
master
master
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 21 lut 2005 22:40
Posty: 572
Lokalizacja: Warszawa
Zostały podane dwa poprawne scenariusze :D

Petresw :arrow: ładny scenariusz, ale przejęzyczyłeś się, mówiąc, który zawodnik poddał partię :wink: poza tym nie chcesz zadawać pytania :twisted:

Daszczuk :arrow: Twoja odpowiedź jest najtrafniejsza i sympatycznie przedstawiona :lol: :arrow: Zadajesz kolejne pytanie :D

Pozdrawiam:
MaŁa

_________________
"Kiedy rozum śpi, budzą się demony" ( Goya )


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt, 05 lip 2005 21:41 
Offline
master
master

Dołączył(a): Cz, 23 wrz 2004 20:49
Posty: 409
oj daszczuk, daszczuk... ten twój józek jest jakiś słaby psychicznie. poddać sie w takim momencie;)

p.s.
autorem tego wyniku jest chyba Mark Allen w meczu z najsłabszym zawodnikiem w grupie PITICARIU Marius z Rumunii. Obrońca tytułu poddał frejma przy 12 czerwonych na stole


Ostatnio edytowano Wt, 05 lip 2005 21:45 przez jewta, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt, 05 lip 2005 22:43 
Offline
master
master

Dołączył(a): Cz, 23 wrz 2004 20:49
Posty: 409
czy mam wam popsuć zabawę?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1220 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 49  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL