bkozal napisał(a):
Super sprawa i dobra robota, szczegolnie ze smiga bez flasha. Mozna gdzies podejrzec kod? Korzystacie z jakiegos gotowego silnika do fizyki czy piszecie samemu? Mysleliscie nad asynchronicznym rozwiazaniem dla serwera? (np. NodeJS)
Witam wszystkich! Wszystko napisaliśmy samemu, a kod sieciowy jest w pełni asynchroniczny, korzysta z technologii AJAX, co oznacza, że nawet jak jesteś za NATem albo masz kiepskiego administratora sieci, który blokuje wszystkie porty poza 80, jesteś w stanie grać i zakładać serwery

. Wszystko dlatego, że serwer znajduje się u nas, a komunikaty wysyłane przez kod sieciowy niczym nie różnią się, dzięki zastosowaniu AJAX, od zwykłych requestów WWW

.
bkozal napisał(a):
Moje uwagi po 10 minutach gry:
* Dodajcie Safari do listy dzialajacych przegladarek

Done

bkozal napisał(a):
* Celowanie rzeczywiscie jest troche denerwujace, zdecydowanie najbardziej grywalna gra w snookera na komputer jest iSnooker -
http://www.thesnookerclub.com/index.php i z niego czerpalbym inspiracje dotyczace rozgrywki
No cóż, dopracujemy. Szkoda, że ten iSnooker jest płatny po jakimś czasie używania

bkozal napisał(a):
* Rotacje
Już jest w planach, jeszcze nie mamy na to kodu, ale już wziąłem podwójny łyk kawy i nie wiem, co się dzieje! Zaraz będę siedział i pisał rotacje, zatem zobaczymy, jak to wszystko pójdzie

. Zwłaszcza po takich pozytywnych odpowiedziach, że aż chce się pracować! Nie obiecuję jednak, że dzisiaj będą, bo trzeba jeszcze będzie trochę je przetestować przed opublikowaniem.
bkozal napisał(a):
* Zmienianie sily uderzenia rolka w myszce
Done

bkozal napisał(a):
* Wiecej statystyk w zakladce Frame Stats
Już nawet sam dawałem takie propozycje kiedyś, więc coś tam się naskrobie

bkozal napisał(a):
* Logowanie uzytkownikow Facebookiem
Na razie każdy może wbić i grać, jeżeli zrobimy jakiś dodatkowy system rejestracji, to wtedy można dorobić.
bkozal napisał(a):
Przydaloby sie tez jakies AI albo mozliwosc gry w 2 osoby na jednym komputerze, dopoki lobby swieci pustkami.

True, true.
Dzięki za zainteresowanie grą!